Μιχαλάκης Ιωάννης | Δύναμη Πολιτών
2810 223401

Μιχαλάκης Ιωάννης

Υποψήφιοι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΥποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου

Μιχαλάκης Ιωάννης του Βασιλείου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Ιωάννης Βασιλείου Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο τον Ιούνιο του 1978. Φοίτησε και τελείωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη το 1997 (Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου), στην οποία έζησε και εργάστηκε για περίπου 7 χρόνια.

Ασχολήθηκε εκεί ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, το θέατρο, τη μουσική, τη φωτογραφία, ενώ συμμετείχε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης (2003). Η Λογοτεχνία και η Ιστορία μας δεν έπαψαν ποτέ να έλκουν το ενδιαφέρον του.
Οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον έφεραν στα Χανιά (2004), όπου και ξεκίνησε εκεί παράλληλα τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Τον Ιούλιο του 2006 ανέβηκε στην Αθήνα, διορισμένος πλέον στη Διεύθυνση Υδρογεωλογίας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ελλάδας (Ι.Γ.Μ.Ε.), του θεσμοθετημένου φορέα της χώρας μας σε θέματα πρωτογενούς έρευνας στον χώρο των γεωεπιστημών. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι η εφαρμοσμένη υδρογεωλογία. Έχει εργαστεί στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας (ηπειρωτικής και νησιωτικής) και είχε την τύχη να συνεργαστεί στο πεδίο με κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες του χώρου, αλλά κυρίως με σπουδαίους ανθρώπους. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος "Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον", του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, και από τον Δεκέμβριο του 2014 (έως σήμερα) είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και έχει φέρει εις πέρας εξειδικευμένες ερευνητικές εργασίες για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών), Περιφερειών, Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α., Ιδιωτών, κ.λπ.
Από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει επιστρέψει στο Ηράκλειο (αιτήθηκε και αποσπάστηκε στην Περιφέρεια Κρήτης). 

Χαρτογραφεί πλέον τις ανάγκες της πόλης και του Δήμου, παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις που υλοποιούνται και θέλει να βοηθήσει στο να αναδείξει η πόλη μας τις ομορφιές της, να βελτιώσει την αισθητική της και να αποκτήσει τη φιλική προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της λειτουργικότητα που της αξίζει. Δεδομένης της απουσίας Διεύθυνσης Υδρογεωλογίας στην πόλη και το νησί γενικότερα, από τον Μάρτιο του 2017 δεν παύει να ενημερώνεται και συγχρόνως να αξιολογεί της πηγές υδροδότησης του Δήμου μας.

 

Οι υποψήφιοι μας

Ηλιαδάκη Κωνσταντία του Απόστολου - Υποψήφια Σύμβουλος 1ης (Κεντρικής) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η Κωνσταντίνα Ηλιαδάκη γεννήθηκε το 1981 στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας και μεγάλωσε στο ιστορικό κέντρο του...περισσότερα

Βαρδαβάς Κωνσταντίνος του Φαίδωνα - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείουπερισσότερα

Κανακαράκης Νεκτάριος του Εμμανουήλ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Νεκτάριος Κανακαράκης γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια, ξεκινώντας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο...περισσότερα

Κομψέλης Βασίλειος του Ιωάννη - Υποψήφιος Σύμβουλος 2ης (Ανατολικής) Δημοτικής Κοινότηταςπερισσότερα

Βάμβουκα - Μαλλιωτάκη Ευαγγελία (Εύα) του Κωσταντίνου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

H Ευαγγελία Βάμβουκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1960. Είναι το τρίτο παιδί του Κων/νου και της Μαρίας. Ο πατέρας...περισσότερα

Κωστάκη - Μαθιουδάκη Χρυσούλα του Εμμανουήλ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

Γεννήθηκα το 1965 στο Ρέθυμνο.
Κατάγομαι από το μαρτυρικό χωριό Καλή Συκιά του Δήμου Αγ.Βασιλείου Ρεθύμνης, με γονείς τον...περισσότερα

Κτιστάκη Ευγενία (Εύη) του Αντωνίου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

Η Εύη Κτιστάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μια μέρα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1974. Κόρη του Αντώνη και της Μίκας, μεγάλωσε στο...περισσότερα

Παπαϊωάννου Διονυσία του Κωνσταντίνου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου 

Η Διονυσία Παπαϊωάννου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο Ηράκλειο στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ως φοιτήτρια...περισσότερα