Μιχαλάκης Ιωάννης | Δύναμη Πολιτών
2810 223401

Μιχαλάκης Ιωάννης

Υποψήφιοι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΥποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου

Μιχαλάκης Ιωάννης του Βασιλείου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Ιωάννης Βασιλείου Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο τον Ιούνιο του 1978. Φοίτησε και τελείωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη το 1997 (Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου), στην οποία έζησε και εργάστηκε για περίπου 7 χρόνια.

Ασχολήθηκε εκεί ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, το θέατρο, τη μουσική, τη φωτογραφία, ενώ συμμετείχε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης (2003). Η Λογοτεχνία και η Ιστορία μας δεν έπαψαν ποτέ να έλκουν το ενδιαφέρον του.
Οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον έφεραν στα Χανιά (2004), όπου και ξεκίνησε εκεί παράλληλα τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Τον Ιούλιο του 2006 ανέβηκε στην Αθήνα, διορισμένος πλέον στη Διεύθυνση Υδρογεωλογίας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ελλάδας (Ι.Γ.Μ.Ε.), του θεσμοθετημένου φορέα της χώρας μας σε θέματα πρωτογενούς έρευνας στον χώρο των γεωεπιστημών. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι η εφαρμοσμένη υδρογεωλογία. Έχει εργαστεί στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας (ηπειρωτικής και νησιωτικής) και είχε την τύχη να συνεργαστεί στο πεδίο με κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες του χώρου, αλλά κυρίως με σπουδαίους ανθρώπους. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος "Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον", του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, και από τον Δεκέμβριο του 2014 (έως σήμερα) είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και έχει φέρει εις πέρας εξειδικευμένες ερευνητικές εργασίες για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών), Περιφερειών, Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α., Ιδιωτών, κ.λπ.
Από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει επιστρέψει στο Ηράκλειο (αιτήθηκε και αποσπάστηκε στην Περιφέρεια Κρήτης). 

Χαρτογραφεί πλέον τις ανάγκες της πόλης και του Δήμου, παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις που υλοποιούνται και θέλει να βοηθήσει στο να αναδείξει η πόλη μας τις ομορφιές της, να βελτιώσει την αισθητική της και να αποκτήσει τη φιλική προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της λειτουργικότητα που της αξίζει. Δεδομένης της απουσίας Διεύθυνσης Υδρογεωλογίας στην πόλη και το νησί γενικότερα, από τον Μάρτιο του 2017 δεν παύει να ενημερώνεται και συγχρόνως να αξιολογεί της πηγές υδροδότησης του Δήμου μας.

 

Οι υποψήφιοι μας

Μακράκη - Καρασταμάτη Φεβρωνία του Γεωργίου (Φέβη)  - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

Η Φεβρωνία Μακράκη-Καρασταμάτη γεννήθηκε στο Ηράκλειο.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και...περισσότερα

Βογιατζάκη - Μυρωνάκη Ειρήνη του Θεοδούλου - Υποψήφια Σύμβουλος 1ης (Κεντρικής) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η Ειρήνη Βογιατζάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1977. Είναι έγγαμη και μητέρα 4 παιδιών.

Αποφοίτησε...περισσότερα

Καλογεράκη Σπυριδούλα του Ιωάννη - Υποψήφια Σϋμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η Καλογεράκη Σπυριδούλα γεννήθηκε το 1986 στο Ηράκλειο.
Γονείς της είναι ο Γιάννης Καλογεράκης και η Χρυσάνθη...περισσότερα

Μπουνάκης Νικόλαος του Γεωργίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Νίκος Μπουνάκης, γιος του Γεωργίου Μπουνάκη και της Βικτωρίας Μπουνάκη-Στάθογλου, εμπόρων–βιβλιοπωλών, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1968,...περισσότερα

Κουτάντου Ειρήνη του Γεωργίου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

 περισσότερα

Πλερωνάκη Μυρωνία του Μιχαήλ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείουπερισσότερα

Τσαγκαράκης Νικόλαος του Μιχαήλ - Υποψήφιος Σύμβουλος 3ης (Δυτικής) Δημοτικής Κοινότητας

 περισσότερα

Σωμαρά Ανδρονίκη (Νίκη) του Δημητρίου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νέας Αλικαρνασσού

Η Νικη Σωμαρα του Δημητρίου είναι 52 ετών. Είναι μόνιμη κάτοικος της Νέας Αλικαρνασσού από το 1975, είναι παντρεμένη με τον Γιάννη...περισσότερα