Μπουνάκης Νίκος | Δύναμη Πολιτών
2810 223401

Μπουνάκης Νίκος

Υποψήφιοι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΥποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου

Μπουνάκης Νικόλαος του Γεωργίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Νίκος Μπουνάκης, γιος του Γεωργίου Μπουνάκη και της Βικτωρίας Μπουνάκη-Στάθογλου, εμπόρων–βιβλιοπωλών, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1968, μεγάλωσε στις Αρχάνες και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Φανουράκη και πατέρας δύο κοριτσιών, της Βικτωρίας-Μελίνας και της Ειρήνης.

Σπουδές
Σπούδασε, Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA), στην σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστήμιού Κύπρου, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (M.Sc), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγροτική Πολιτική, Πολιτική Ποιότητας, Οικονομικά και Marketing Τροφίμων (Pg.Dip) στο University of Reading U.K(Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ). και Γεωπονία (B.Sc) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, έχει ειδικευτεί στην Αμπελουργία-Οινολογία στο ερευνητικό κέντρο Casa 40 του VGR – Ιταλίας με ετήσια υποτροφία του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS -COMETT ΙΙ.
Είναι κάτοχος του Diploma “Quality Management Technician” από τον European Organization for Quality καθώς και του Diploma “Quality System Organizer” από τον Swiss Association for Quality 
Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1996 έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις βιομηχανικών προϊόντων ως διευθυντικό στέλεχος και από το 2002 ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, Marketing, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Proactive Α.Ε.–Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, την οποία είχε ιδρύσει το 2004.

Έχει εκπονήσει αυτοδύναμα είτε συμμετέχοντας σε ομάδες έργου, μελέτες Διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, έρευνες αγοράς και Μελέτες σχεδίου Marketing για επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρησιακά σχέδια για την ένταξη επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά επενδυτικά προγράμματα.

Επίσης, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς Παραγωγής και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων ενώ είναι εταίρος της επιχείρησης «Βιβλιοχαρτεμπορική Μπουνάκη Ε.Ε.»

Το 2015 δημιούργησε με ομάδα ελαιοπαραγωγών την οργάνωση Creta Green Agro Farm «ΕΛΑΙΗ-ΑΡΧΑΝΕΣ», της οποίας είναι διαχειριστής και πρόεδρος.

Είναι μέτοχος και μέλος του ΔΣ EXTRADE GREEK FOOD MENTORS, εταιρείας επενδύσεων και συμμετοχών σε επιχειρήσεις τροφίμων.

Από το 2006 διδάσκει στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης τα μαθήματα της Διασφάλισης ποιότητας και Marketing Αγροτικών προϊόντων, καθώς και στο πρόγραμμα οινολογίας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το μάθημα Οικονομία και Marketing οίνου.

Επιστημονικές του εργασίες δημοσιεύτηκαν σε ιταλικά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Πολιτική και κοινωνική δράση
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από νεαρή ηλικία, στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αρχανών με τον Δημοτικό συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, σημερινού Περιφερειάρχη Κρήτης.
Έχει διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Είναι πρόεδρος του Αθλητικού ομίλου Αρχανών ο «Γιούχτας»

 

 

Οι υποψήφιοι μας

Μακρυδάκης Γεώργιος του Μάρκου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Γεώργιος Μακρυδάκης  είναι απόφοιτος τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με κατεύθυνση πληροφορικής και εργάζεται ως ναυαγοσώστης και οδηγός...περισσότερα

Καναβάκη Μαρία του Γεωργίου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείουπερισσότερα

Δαφέρμος Γεώργιος - Υποψήφιος Σύμβουλος 1ης (Κεντρικής) Δημοτικής Κοινότητας

 περισσότερα

Μακράκης Ιωάννης του Χαραλάμπους - Υποψήφιος Σύμβουλος 2ης (Ανατολικής) Δημοτικής Κοινότητας

 περισσότερα

Κουρούπης Ανδρέας του Δημητρίου - Υποψήφιος Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

 περισσότερα

Βάμβουκα - Μαλλιωτάκη Ευαγγελία (Εύα) του Κωσταντίνου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

H Ευαγγελία Βάμβουκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1960. Είναι το τρίτο παιδί του Κων/νου και της Μαρίας. Ο πατέρας...περισσότερα

Μαράκης Δημοσθένης του Ελευθερίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Δημοσθένης Μαράκης του Ελευθερίου γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια στο Ηράκλειο. 
Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Καζάκη και πατέρας...περισσότερα

Πλεύρη Αριστέα του Τηλεμάχου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείουπερισσότερα