Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο) | Δύναμη Πολιτών
2810 223401

Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο)

Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο) του Σπυρίδωνα-Ελευθερίου - Υποψήφια Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

H Ελευθερία Νιονάκη (Δάνδολο) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1969. 
Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Χανιά, όπου η μητέρα της Μαρία Νιονάκη εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στον Ναύσταθμο και ο πατέρας της Σπυρίδων Ελευθέριος Νιονάκης ως τραπεζικός υπάλληλος.
Στην ηλικία των 5 ετών, και πάλι για επαγγελματικούς λόγους, η οικογένεια της μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και έζησε σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη της ζωή. 

Μετά την ενηλικίωση της, και προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες της, ταξίδεψε, έζησε και εργάστηκε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Από την ηλικία των 18 ετών, συγχρόνως με τις σπουδές της εργάστηκε στο Ι.Τ.Ε., στο ΠΑΓΝΗ ως διοικητικό προσωπικό, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος εκπαιδευτικών οργανισμών.
Η Ελευθερία Νιονάκη (Δάνδολο) είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης (Τ.Ε. Μηχανικός). 
Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται σταθερά στο ΤΕΙ Κρήτης, με πιο πρόσφατη θέση ευθύνης την ανάπτυξη και διαχείριση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φοιτητών της ΣΤΕΦ.

Στα κοινά, ως υποψήφια, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει, έχοντας αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι ο χώρος που την εκφράζει είναι η παράταξη της Δύναμης Πολιτών.
Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά, έχοντας αναπτύξει έντονη κοινωνική και (ανεξάρτητης παρατάξεων) πολιτική δράση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Κύριος τομέας δράσης της αφορούσε (και αφορά) ζητήματα που σχετίζονται με ισότητα των φύλων, την ασφάλεια των γυναικών και των παιδιών, καθώς και η δια βίου εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών.
Μετά την γέννηση της κόρης της ασχολήθηκε ως επί το πλείστο με τον γονεϊκό συνδικαλισμό, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος και τακτικό μέλος σε σχολικά συμβούλια, αλλά και τακτικό μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, με σημαντική φωνή και παρουσία.

Η ασφάλεια των παιδιών, όσον αφορά το διαδίκτυο, η οδική συμπεριφορά, η εκπαίδευση και θωράκιση τους απέναντι σε κακόβουλες πράξεις, αλλά και η πολιτιστική τους και μορφωτική τους καλλιέργεια παραμένει στις άμεσες προτεραιότητές της στο κοινωνικό έργο που έχει αφοσιωθεί να προασπίσει.
Η ευζωία των κατοίκων του διαμερίσματος, στο οποίο κατεβαίνει υποψήφια, τα μικρά αλλά και μεγαλύτερα επίπονα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, είναι μέσα στην ατζέντα δραστηριοτήτων που σκοπεύει να υπηρετήσει.
Θεωρεί ότι άλυτα είναι τα προβλήματα εκείνα που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους για να τα επιλύσει.
Με πίστη στο πρόσωπο του Βασίλη Λαμπρινού και στην Δύναμη Πολιτών, με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης που επιφέρει η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας μέσα από την ψήφο τους και έχοντας ήδη αποκτήσει την εμπειρία που απαιτεί η συμμετοχή της στα κοινά, συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

Οι υποψήφιοι μας

Εγγλέζος Εμμανουήλ του Ευαγγέλου - Υποψήφιος Σύμβουλος 2ης (Ανατολικής) Δημοτικής Κοινότητας

 περισσότερα

Καμπουράκης Εμμανουήλ του Νικολάου - Υποψήφιος Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

 περισσότερα

Μπουνάκης Νικόλαος του Γεωργίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Νίκος Μπουνάκης, γιος του Γεωργίου Μπουνάκη και της Βικτωρίας Μπουνάκη-Στάθογλου, εμπόρων–βιβλιοπωλών, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1968,...περισσότερα

Πετράκης Ελευθέριος του Γεωργίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλιανής

Ο Λευτέρης Πετράκης γεννήθηκε το 1972 στην Αυγενική, όπου και ζει ως σήμερα.

Είναι απόφοιτος Λυκείου και επαγγελματίας αυτοκινητιστής-...περισσότερα

Κρεβετζάκης Ευάγγελος του Παύλου - Υποψήφιος Σύμβουλος 3ης (Δυτικής) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

 περισσότερα

Κατσιρντάκη Μαρία-Ελένη του Μαρίνου - Υποψήφια Δημοτική Σϋμβουλος Ηρακλείου

Η Μαρία-Ελένη Κατσιρντάκη είναι 30 ετών και γεννήθηκε στο Ηράκλειο. 

Το 2003 εγγράφηκε στο Ενιαίο Λύκειο παρακολουθώντας μαθήματα...περισσότερα

Μαρκάκης Ζαχαρίας (Χάρης) του Ζαχαρία - Υποψήφιος Σύμβουλος 1ης (Κεντρικής) Δημοτικής Κοινότητας

 περισσότερα

Ανδρεαδάκης Νεκτάριος του Μιχαήλ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Νεκτάριος Ανδρεαδάκης είναι απόφοιτος  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και είναι...περισσότερα