Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο) | Δύναμη Πολιτών
2810 223401

Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο)

Νιονάκη Ελευθερία (Δάνδολο) του Σπυρίδωνα-Ελευθερίου - Υποψήφια Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

H Ελευθερία Νιονάκη (Δάνδολο) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1969. 
Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Χανιά, όπου η μητέρα της Μαρία Νιονάκη εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στον Ναύσταθμο και ο πατέρας της Σπυρίδων Ελευθέριος Νιονάκης ως τραπεζικός υπάλληλος.
Στην ηλικία των 5 ετών, και πάλι για επαγγελματικούς λόγους, η οικογένεια της μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και έζησε σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη της ζωή. 

Μετά την ενηλικίωση της, και προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες της, ταξίδεψε, έζησε και εργάστηκε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Από την ηλικία των 18 ετών, συγχρόνως με τις σπουδές της εργάστηκε στο Ι.Τ.Ε., στο ΠΑΓΝΗ ως διοικητικό προσωπικό, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος εκπαιδευτικών οργανισμών.
Η Ελευθερία Νιονάκη (Δάνδολο) είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης (Τ.Ε. Μηχανικός). 
Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται σταθερά στο ΤΕΙ Κρήτης, με πιο πρόσφατη θέση ευθύνης την ανάπτυξη και διαχείριση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φοιτητών της ΣΤΕΦ.

Στα κοινά, ως υποψήφια, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει, έχοντας αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι ο χώρος που την εκφράζει είναι η παράταξη της Δύναμης Πολιτών.
Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά, έχοντας αναπτύξει έντονη κοινωνική και (ανεξάρτητης παρατάξεων) πολιτική δράση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Κύριος τομέας δράσης της αφορούσε (και αφορά) ζητήματα που σχετίζονται με ισότητα των φύλων, την ασφάλεια των γυναικών και των παιδιών, καθώς και η δια βίου εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών.
Μετά την γέννηση της κόρης της ασχολήθηκε ως επί το πλείστο με τον γονεϊκό συνδικαλισμό, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος και τακτικό μέλος σε σχολικά συμβούλια, αλλά και τακτικό μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, με σημαντική φωνή και παρουσία.

Η ασφάλεια των παιδιών, όσον αφορά το διαδίκτυο, η οδική συμπεριφορά, η εκπαίδευση και θωράκιση τους απέναντι σε κακόβουλες πράξεις, αλλά και η πολιτιστική τους και μορφωτική τους καλλιέργεια παραμένει στις άμεσες προτεραιότητές της στο κοινωνικό έργο που έχει αφοσιωθεί να προασπίσει.
Η ευζωία των κατοίκων του διαμερίσματος, στο οποίο κατεβαίνει υποψήφια, τα μικρά αλλά και μεγαλύτερα επίπονα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, είναι μέσα στην ατζέντα δραστηριοτήτων που σκοπεύει να υπηρετήσει.
Θεωρεί ότι άλυτα είναι τα προβλήματα εκείνα που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους για να τα επιλύσει.
Με πίστη στο πρόσωπο του Βασίλη Λαμπρινού και στην Δύναμη Πολιτών, με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης που επιφέρει η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας μέσα από την ψήφο τους και έχοντας ήδη αποκτήσει την εμπειρία που απαιτεί η συμμετοχή της στα κοινά, συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

Οι υποψήφιοι μας

Τσαγκαράκη Μαρία του Σάββα  - Υποψήφια Σύμβουλος 3ης (Δυτικής) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η Τσαγκαράκη Μαρία, γεννήθηκε το 1970 και κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτη του Λυκείου Μοιρών, ενώ επί σειρά δέκα ετών...περισσότερα

Κουρούπης Ανδρέας του Δημητρίου - Υποψήφιος Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

 περισσότερα

Σενετάκης Θεόδωρος του Γεωργίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ο Θεόδωρος Σενετάκης του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1980 και έχει σπουδάσει φωτογραφία και οπτικοακουστικά μέσα στο ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολήθηκε πολλά...περισσότερα

Αρχοντάκη - Καλογεράκη Στυλιανή (Στέλα) του Χρήστου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

Γεννήθηκα στο Μοχό Πεδιάδος και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, όπου κατοικώ μέχρι σήμερα. Γονείς μου ήταν ο Χρήστος και η Μαρία...περισσότερα

Γιαννάκης Ιωάννης του Ματθαίου - Υποψήφιος Σύμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Ο Ιωάννης Γιαννάκης γεννήθηκε το 1972 στο Ηράκλειο.
Οι γονείς του, Ματθαίος Γιαννάκης και Νίκη Αεράκη διατηρούσαν...περισσότερα

Καλογεράκη Σπυριδούλα του Ιωάννη - Υποψήφια Σϋμβουλος 4ης (Νότιας) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η Καλογεράκη Σπυριδούλα γεννήθηκε το 1986 στο Ηράκλειο.
Γονείς της είναι ο Γιάννης Καλογεράκης και η Χρυσάνθη...περισσότερα

Ορφανάκη Γεωργία του Γεωργίου - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου

Η Γεωργία Ορφανάκη γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι γιατρός του ΕΣΥ, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...περισσότερα

Χανιωτάκης Χρόνης του Γεωργίου - Υποψήφιος Σύμβουλος 2ης (Ανατολικής) Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

 περισσότερα